Twitter

Wandelen Vechtdal
Kijk op @VechtdalVVV om op de hoogte te blijven van #wandelevenementen in het #Vechtdal
312 days ago
Wandelen Vechtdal
Al gezien? Onze banner op de website van de #Wandelkrant, #Ommen #Wandelgemeente van het jaar! http://t.co/F59QAvvbby
315 days ago
Wandelen Vechtdal
@ACOOmmen: nog 3 weken en dan ....Zaterdag 23 november is het zover. Dan start ’s middags de 25e editie “ACO van Elderen CROSSLOPEN Ommen.
315 days ago

Wandelnetwerk

Hoe werkt het?

Wandelnetwerk Vechtdal Overijssel koppelt honderden kilometers rondwandelingen in Dalfsen, Ommen, Hardenberg en het Reestdal. In totaal bevat het netwerk 1300 kilometers aan wandelroutes! Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven.

De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder starpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. het wandelnetwerk biedt u dus alle vrijheid, u bepaalt zeld de route en de gewenste afstand.

Kies uit één van de bijna 700 beschikbare wandelroutes in het Vechtdal met de online routekiezer! Deze routekiezer is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen GPS hebt. Je kunt de route naar keuze versturen naar je GPS en/of afdrukken op papier.

Lange-Afstand-Wandelpaden
LAW-paden in het Wandelnetwerk herkent u in het veld aan de wit/blauwe of wit/rode pijlen of blokjes en op het informatiepaneel aan de wit/blauwe of wit/rode blokjes bij de routes.

Tips

  • Als u routes wilt combineren en geen kaart van het Wandelnetwerk bij u heeft, onthoud dan bij welke nummers u wilt overstappen op welke kleur.
  • Onthoud de naam/het nummer van uw startpunt als u daar uw wandeling ook wilt laten eindigen.

Let op
Wilt u heerlijk genieten van het wandelnetwerk en een wandeling maken met uw hond? Honden zijn in veel gevallen gewoon welkom, vergeet alleen niet uw hond aan te lijnen en het gebied schoon achter te laten. Bij voorbaat dank.